In acht stappen wordt je gecoacht om jouw autentieke wens te gaan leven.

Stap 1 Egen kwaliteiten en motieven bewust worden: Wat is mijn droom? Waarom wil ik ondernemen? Welke ervaring heb ik? Wat zijn mijn kwaliteiten die ik kan inzetten? Wat wil ik nog ontwikkeling?

Stap 2 Concretiseren van jouw idee:
Mijn drijfveren en kwaliteiten omzetten naar een onderneming. Probeer het idee zo concreet mogelijk te maken. Hoe kan ik mijn idee neerzetten? Kan ik alles zelf? Wie en wat heb ik nodig om mijn bedrijf neer te zetten? Hoe kan ik van mijn activiteiten leven / geld verdienen? Wat moet ik investeren?

Stap 3 Markt in kaart: Wie is mijn doelgroep? Wie gaat mijn product of dienst afnemen? Waar leeft de vraag? Wat zijn trends en ontwikkelingen in de markt en hoe onderscheidend ben ik ten opzichte van anderen? Wat zijn de kansen en waar heb ik rekening mee te houden?

Stap 4 Product-markt combinatie: Wat zijn mijn sterktes en zwaktes samen met de kansen in de markt. Welke opties blijven er over? Welke combinatie van product, markt en doelgroep maakt mijn product uniek. Welke productassortiment ga ik aanbieden?

Stap 5. De marketing mix: Welke prijzen horen bij mijn producten. Heb ik een pand nodig of doe ik het vanuit huis? Hoe ga ik mijn producten aanbieden en door middel van welke promotie of andere middelen ga ik mijn doelgroep bereiken? Hoe kom ik aan mijn klanten? Heb ik personeel nodig?

Stap 6 Financieel plan: Hoeveel omzet kan ik en wil ik halen? Wat zet ik neer op korte termijn en wat wil ik op lange termijn (droom)? Hoe ziet het financiele plaatje eruit voor het eerste komende jaar? Klopt dat met de uren die ik wil werken en prive wil besteden? Liquiditeitsplan, maandoverzicht van de inkomsten en uitgaven voor het eerste jaar. Wat zijn de investeringen?

Stap 7 Externe communicatie: Hoe ga ik mijn bedrijf neerzetten. Hoe breng ik mijn bedrijf naar buiten? Wie betrek ik bij mijn bedrijf (samenwerking, netwerk / community). Hoe krijg ik opdrachten? Hoe zien mijn website + visitekaartjes eruit (woorden, beelden, wijze van communiceren). Eventueel gerichte briefing maken voor een webbouwer.

Stap 8 De eerste concrete stappen: Naar de Kamer van Koophandel, rechtsvorm bepalen en aanmelding bij de belastingdienst. VAR en aangifte belasting. Verzekeringen afsluiten. Overzicht maken van alle te nemen stappen voor de komende 2 maanden. Indelen naar urgentie en prioriteit.